Första månaden gått

Tänk att det redan gått en månad sedan jag började min nya karriär. Det är svårt att fatta. Snart en vecka sedan mitt senaste inlägg också men jag har inte haft tid känns det som. I dag presenterades sparkraven inför 2010. C:a 65 helårsarbetare ska bort. Även om ambitionen är att lösa det så mycket som möjligt med frivilligåtgärder så komer det att bli några mycket tuffa månader framöver.

Jag hinner inte ens med att köra bil. Enda gången jag luftat bilen de senaste tio dagarna var när jag lämnade den på service i fredags. Det blev en mycket hög milkostnad. Kamremsbyte det är inte billigt det. Funderar förresten på att lämna in den på rekonditionering också. Beställer jag i morgon kväll får jag 20 % rabatt.

Som jag berättat tidigare hade vi jazzriksdag på Crescendo i helgen. Ett 70-tal delegater kom på fredagseftermiddagen och åkte hem på söndagsförmiddagen. Däremellan var det mycket arbete för oss arrtangörer men mycket kul också. Buffé på fredagskvällen och trerätterssupé på lördagskvällen. Fantastiskt gott levererat av Östgötakök. Konserter med tre olika grupper båda kvällarna. Delegaterna var mycket nöjda med våra arrangemang och själv råkade jag bli vald som styrelseledamot i Svenska Jazzriksförbundet. En trött söndagseftermiddag ägnade jag sedan åt att förbereda arbetsveckan. Det tar tid att jobba deltid.

Nu är det snart Valborg och första maj. På torsdag åker vi traditionsenligt till goda vänner i Skåne. Där ska vi njuta av god mat och roa oss med cykelturer och golfspel. Kanske hinner vi med någon vandring också. Det största problemet blir att få tag på världens godaste fyrkantiga tekakor från Sjöholms i Ängelholm.

Så var det slut för i dag. Sängen kallar. Kl 04.30 är väldigt tidigt.


Länk till sidan med seniorernas bemanningsföretag: http://www.senior-kompetens.se/

Nu har det gått en arbetsvecka igen

Vilken vecka det varit. Vilket tryck. På min arbetsplats ska det mesta egentligen vara klart i går. Det är svårt att föreställa sig den förändring det innebär att gå från ledighet till ett sådant jobb och tur är väl det. Jag vaknar av mig själv kl halv fem på morgnarna kliver på tåget halv sju och sedan är det plötsligt dags att åka hem. Har jag tur kommer jag med fem-tåget.
I går missade jag förresten tåget. Jag står på perrongen och pratar med ekonomichefen i telefon när jag väntar på sex-tåget. Ser att ett tåg kommer. Står och tittar på det och fortsätter prata. När det går inser jag att det är mitt tåg. Nåja det gick ett nytt en timme senare. Men det var länge sedan jag sov så gott om nättena som nu.

I dag kom jag hem redan kl 17. Vilken lyx!! I morgon är jag ledig och har sovmorgon. Ska inte lämna bilen på service förrän kl 7.

Sedan drar arbetet med jazzriksdagen i gång. Den startar med buffé på Crescendo och fortsätter med konserter med projektet "Perfeckt Harmony" i de Geerhallens foajé. På lördagen drar förhandlingarna i gång och sedan rullar det på till söndag förmiddag.

Mycket innesittande och ingen golf blir det trots det fina vädret.


Länk till sidan med seniorernas bemanningsföretag: http://www.senior-kompetens.se/

Allvaret närmar sig

Nu börjar det dra ihop sig för en lååång fyradagarsvecka. Egentligen skulle jag bara jobba tre men omständigheter som jag inte kan påverka gör att jag får flytta en ledig dag till en annan vecka. På torsdag kväll känns det säkert jättebra.
Det är strtax dags att ta fram portföljen (man är inte särskilt inne i dag om man har portfölj) och den bärbara datorn för söndagseftermiddagens sedvanliga förberedelser. Papper ska läsas och epost som kom i fredags gås igenom inför veckan.

I morgon ska jag börja närma mig ekonomisystemets mysterier. En timmes genomgång lär inte räcka men jag har inte mer tid för närvarande. Resten av dagen går åt till möten.

Vet ni jag har faktiskt gått och varit litet orolig här i  helgen. När Kenta och jag  var på golfbanan i fredags satsade jag allt med drivern vid ett utslag. Bollen gick rakt upp och försvann. Den kom aldrig ned igen. Det skulle Kenta eller jag sett i så fall. Den måste ha farit ut i rymden och lagt sig i omloppsbana runt jorden. Tänk om den krockar med rymdstationen som också far runt däruppe så att det blir buckla. Då blir det inte roligt för mig. De kommer att veta att det är mitt fel. Det står ju G på bollen.

Tänk på att det ska va gött å leva annars kan det kvitta.


Länken till LTB-kompenens AB: http://www.senior-kompetens.se/

Skrev jag pigga grågossar

Ack ja, hade tänkt skriva litet i går med men det sprack. Natten till i går vaknade jag kl 0300. Eftersom kära hustrun också var vaken pratade vi en stund. Sedan var det kört. Ingen mer sömn den natten. Tog halvsju-tåget till jobbet. Satt i möten mellan kl halv nio och sjutton. Hela eftermiddagen ägnades åt pensionsavtalet. Snurrade bra i huvudet mot slutet av dagen. Kom hem kl 19 och somnade före kl 21. Därför blev det inget skrivet.

I dag hade min golfkompis Kenta och jag bestämt att vi skulle spela golf. Vi hade bokat tid redan kl 9. Egentligen för tidigt men jag var i alla fall ute på Bråvikens golfklubb tio minuter innan vi skulle gå ut. Ingen tid till träning alltså men det är väl egentligen fegt att träna. Var första gången på sju månader som jag höll i en golfklubba. Jag hade dock mina nya, fina spegelblanka golfskor på mig. Litade på dem och min naturbegåvning. Gick faktiskt väldigt bra i början. Flera trepoängare gjorde att jag tog ledningen över Kenta. Han blev mer och mer moloken. Han tyckte egentligen inte alls det var kul med golf och själförtroendet sjönk. Han är ingen vidare förlorarare Kenta. Påminner i det avseendet om en person som finns i den nära släktkretsen, inga namn nämnda. Jag trivdes dock kalasfint men tänkte att det väl var bäst att låta Kenta få några poäng.

I samma veva började bunkerhelvetet.  Den ena bunkern efter den andra. Hur tror ni då det gick med skorna? Jo de blev dammiga. Strålglansen mattades. Kampen hårdnade. Än ledde den ene än den andre. Under den andra niohålsslingan hände det något med naturbegåvningen också. Ledningen slutade växla och Kenta blev piggare och på gott humör. Det var egentligen inte meningen men jag tänkte att låt den som tål att förlora göra det så han fick vinna med ett par poäng. En härlig dag i solen blev det i alla fall.

Länken till LTB-kompenens AB: http://www.senior-kompetens.se/


Även pigga grågossar kan tröttna

Hoppsan! Hade tänkt skriva litet i går men råkade somna framför TV:n redan tjugo minuter i nio  på kvällen. Det är tufft när man går upp kl 5 på morgonen. I dag har det varit bättre. Jag är ju faktiskt vaken fortfarande. Det är fortfarande nytt och spännande att jobba även om jag känner att smekmånaden börjar närma sig sitt slut och trycket ökar
Körde förresten bil till jobbet i dag och upptäckte att det faktiskt är vilsamare med buss och tåg. Snart ska jag förhoppningsvis byta bussen mot cykel. Både billigare och nyttigare.

I dag dök förresten mitt första lönebesked upp. Sån't piggar ju alltid upp. Visserligen får jag bara lön för de två dagarna jag jobbade i mars nu men ändå.

I morgon är sista arbetsdagen denna veckan. Jag skulle egentlgen varit ledig i dag men fick planera om pga ett möte på jobbet. Det har det goda med sig att jag får möjlighet till golfpremiär på fredag. Då ska Kenta och jag ut. Han tror fortfarande att han ska få sitt självförtroende stärkt. Ja, ja vi får väl se.

Nu kallar sängen. Det är kl 5 som gäller i morgon bitti också.

Som grågosse borde man vara mer eftertänksam

Att man inte lärt sig efter alla dessa år. Att tänka efter och inte ryckas med alltså. Inte är jag oumbärlg heller. Åtminstone inte i Katrineholm där jag arbetar. Nu när jag varit ledig några dagar inser jag att jag nog inte alls måste jobba mer än 70% av en heltid. Inte än i alla fall. Jag har fått god hjälp av hustru, barn och barnbarn att inse min umbärlighet. Efter sju arbetsdagar har jag inget underlag för att påstå att jag måste jobba mer.

Då är det viktigare att se till att ha barnbarnstid. Den insikten uppfyller mig nu när dotterdottern varit hemma. Så djäkla härligt det är med en så'n där liten gullis. Åtminstone så länge man slipper byta bajs. Det verkar inte riktigt klokt att inteckna nästan all tid för arbete om man inte måste.

Sedan vill jag gärna komma ut några gånger på golfbanan också. Helst på vardagar när det inte är så många andra som kan gotta sig åt mina tillkortakommanden. Min golfkompis Kenta har inte heller någon förståelse för mina eventuella planer på att jobba mer. Det är en juste kille. Han har inte varit ute på golfbanan än. Han vill helst begå säsongspremiären tillsammansmed mig. Det kommer att ge honom gott självförtroende för resten av säsongen säger han.

Ja, ja så kan livet vara.

Grågossar vänjer sig fort

Tänk nu har det gått en arbetsvecka till. Jag är redan helt tillvand. Tänker och talar hur naturligt som helst om hur vi har det på jobbet. Det är som om de fem lediga åren aldrig har existerat. Man får liksom åtminstone delvis en annan identitet. Litet skrämmande på ett sätt.
Jag har numera betydligt större förståelse för att människor som varit arbetslösa en längre tid upplever att hela deras liv ändras när de får jobb. Och då menar jag inte ekonomiskt.

Min oregelbundna ledighet - två dagar ena veckan och en andra - ställer till förvirring. Mina arbetskamrater har svårt att hålla reda på när jag är på jobbet eller inte. Det blir stökigt för mig också. Jag funderar på att utöka min arbetstid till 4 dagar per vecka fr o m 1 maj. Då blir jag i princip ledig varje onsdag.
Golfspeladet går väl åt skogen förstås men det är väl sådana smällar jag får ta det här året. Några ronder skall det väl kunna bli ändå. Jag har ett par nya fina ECCO-skor som jag tror kommer att höja min spelkvalitet betydligt.

Nu blir det inget mer skrivet idag.

Grågossens andra arbetsvecka börjar snart

Tänk vad vädret ändrar sig fort. I går var det strålande sol och 15 - 20 grader varmt. I morse var det regnruggigt och kallt. Kråkan som kraxade på grannens tak gjorde att det kändes som vi hoppat över sommaren och redan var i november.

Det har varit skönt med ett par dagars ledighet. Ägnade litet tid åt Musikföreningen Crescendo i fredags. Har ju tyvärr tvingats skära ned på den tid jag kan ägna åt arbetet både där och i Föreningen Norden där jag också är med i styrelsen. Jag släpper dock inte min del av planeringen av arbetet inför jazzriksdagen här i Norrköping den 24 - 26 april.
Som ett kuriosum kan jag berätta att jag utan att egentligen ha tilfrågats blivit ordförande i Svenska Jazzriksförbundets region Sörmland/Östergötland.
 
I går var vi på visning av den permanenta EWK-utsällningen som just öppnat på Arbetets museum här i Norrköping. Har ni möjlighet att se den så gör det! EWK var en fantastisk politisk tecknare. Läs mer här: http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/ewk-satirer-pa-nytt-museum-1.834038

Nu är det dags att börja tagga upp igen och vänja sig vid tanken att det blir väckning kl 5 i morgon bitti. Nya utmaningar även om det kanske blir litet lugnare i "stilla veckan". En och annan är säkert ledig den här veckan även på min arbetsplats.

Nu ska jag ägna mig åt bruksanvisningen för mobiltelefonen.

Länken till LTB-kompenens AB: http://www.senior-kompetens.se/

Grågossens första arbetsvecka slut

Nu är första arbetsveckan slut. Jag arbetar ju bara 70 % av en heltid. Ja på papperet vill säga. I verkligheten har det nog blivit uppemot 85 % den här första veckan. Få se om arbetstiden sjunker kommande veckor. Fan trot som Rellingen sa.
I dag sov jag ända till klockan 6 och jag behövde inte raka mig när jag gick upp.  Härligt



Skägget måste växa fort om det ska märkas innan det ska bort på måndag morgon.

Allt känns fortfarande nytt och mängden information är enorm. Det gäller att inse att det måste vara tillåtet att sortera men det är inte lätt.
Teknikstödet har utvecklas mycket under mina lediga fem år. Jag som ändå är en riktig prylnisse har fått en mobiltelefon som är så avancerad att jag knappt kan sätta på den. Den är en egen liten dator som ska prata både med min bärbara dator och med intranätet på jobbet. Om den kan ringa också vet jag inte. Nåja eftersom jag som sagt är en prylnisse så har jag nog snart satt mig in i det tekniska.

En annan sak som är rätt härlig är att åren faller av mig. Eftersom jag är 66 så borde jag ju inte börja en ny karriär. När jag är på jobbet glömmer jag hur gammal jag är. Ibland får jag verkligen skärpa mig och tänka efter för att inte alldeles glömma min ålder. MIna arbetskamrater är snälla och påminner mig inte.

Till sist så säger jag det igen. Får ni chansen så tveka inte. Kom ihåg att vi både kan och orkar mer än vi ofta tror.

Vi hörs

RSS 2.0