Första lönen

I Kristi himmelsfärdshelgen hade jag värsta vårförkylningen när vi var på landet. Snöt mig över 250 gånger - jag räknade. Som exemplarisk arbetstagare passade jag på att vara sjuk när jag var ledig. Det värsta var att jag smittade kära hustrun som jag trodde hade smittat mig fast hon inte hade. Hon fick sin tredje förkylning på raken. Enda glädjen med förkylningen var att jag hade skäl att inte följa min svågers exempelk och bada i 13-gradigt vatten.

Sedan började arbetsveckan med att jag fick min första riktiga lön. Kändes prima må jag säga. Dittills hade jag bara haft kostnader för att jobba. Nu  har jag arbetat i två månader.

I dag har jag spelat golf. Tillsammans med Kenta och 22 andra gubbs. Kenta och jag kom sist. Vi hade lika få poäng. Kenta trodde länge att jag hade slagit honom. Det gjorde honom väldigt modstulen, Sedan hade han dessutom blivit av med sin bästa peg, En sådan där som man inte kan slå av och som kostar 39 kronor. Det gjorde honom också deppad. Kenta är nämligen peg-beroende. Nå allt ordnade upp sig mot slutet och Kenta blev glad igen. Jag var sur hela tiden för att jag var så dålig.

I morgon blir det nog landet igen. Vädret ska ju bli strålade har vi hört.

På måndag ska vi ha budgetdag hemma hos en av mina chefskolleger. Minibussen avgår från Katrineholm kl 07.15 och kommer tillbaka dit vid 21-tiden. Blir en ganska lång dag alltså. Men jag slipper ju i alla fall spela golf.


Länk till sidan med seniorernas bemanningsföretag: http://www.senior-kompetens.se/

Jodå det var sant

Kära hustrun tyckte sig skönja en ironisk ton när jag beskrev hur trevligt jag har det på jobbet. Så var det inte. Jag menade vad jag skrev. Jag hade upptäckt att det var mest pust och stånk som jag beskrev här på bloggen i stället för som avsikten var att det är djäkligt stimulerande.

I går sade en av mina yngre kvinnliga medarbetare som nog kommer att ta över efter mig att "age goes before beauty". Jag tittade mig förvånat omkring och undrade vem hon menade. Det är faktiskt litet av en fara. Jag har väl lätt att glömma min age ända tills jag råkar se mig i en spegel. Då slår bomben ned. Varenda gång!

Nu är det bestämt att jag slutar att arbeta vid årsskiftet. Det känns rätt bra faktiskt eftersom jag nu jobbar mycket mer än vad som var planerat från början.

I övrigt kan jag berätta att vi var och besökte barnbarnet (och hennes föräldrar) i Stockholm i fredags. Barnbarnet fyllde 1½ år och mormor och morfar var med henne ute i sandlådan och bakade sandkakor med nya formar. Då upptäckte jag att det har hänt något med marken. Den är mycket längre ned än vad den var förr. Kan det månne vara växthuseffektens fel?

I lördags åkte vi ut till landet, klippte gräs och räfsade. På söndagen sjösatte vi båten. En så'n frihetskäsla det ger att fräsa fram i ganska hög fart över fjärden.

I kväll slutligen förberedde jag mig för eu-valet genom att gå igenom kommunens valarbetarutbildning nere i förvaltningshuset Rosen. Ska bli mycket spännande att se om det kommer några och röstar den 7 juni.



Länk till sidan med seniorernas bemanningsföretag: http://www.senior-kompetens.se/


Tiden går fort när man har roligt

Det är inte klokt att det gått mer än en vecka sedan mitt senaste inlägg. Fr o m 1 maj jobbar jag 90 % och det är skitkul. Det händer saker hela tiden och det är massor av beslut som ska fattas ofta under tidspress. Det känns riktigt bra och jag har sedan länge glömt att jag egentlgen är pensionär. Grågossar både kan och orkar vet ni.

Jag fick till och med avsäga mig premiären på vår golftour "Café Plaza Cup" i fredags pga att jag var oundgänglig på jobbet. Det var säkert bra för Kentas självförtroende. Golfskorna var nämligen nyputsade och med min skåneseger i färskt minne så hade jag krossat honom. Nu klarade han sig den här gången men nästa gång ska jag vara med och då blir det andra bullar.

I går var det arbete på landet. På min lott var att ligga undedr båten och bottenmåla. Gissa om det inte fastnar några havstulpaner i mitt hår den här sommaren. Jag kan inte ha kortärmat på ett tag heller. Sedan kan jag tala om att även svartmyror kan bitas ordentligt. Åtminstone om man lägger sig i deras bo.

Nu ska jag strax gå och sätta mig och somna till ett inspelat avsnitt av vetenskapens värld. Jag har upptäckt att TV-programmen både blivit kortare och mer rapsodiska sedan jag började jobba. Vad kan det bero på tro?


Länk till sidan med seniorernas bemanningsföretag: http://www.senior-kompetens.se/

Dags igen

Äntligen är helgen snart slut. Den har varit fantastiskt fina dagar i Skåne. Vi har varit sex goda kamrater som levt livets glada dagar. Vi har gjort utflykt med picknick. Blivit bjudna på väldigt god mat av våra värdar. Ett par av oss besökte Sofiero slottsträdgård. Vi andra fyra spelade golf på S:t Arilds GK och endast min väl kända blygsamhet gör att jag inte berättar vem som vann.
Enda problemet på golfbanan är att vattenspridarna på greenerna sprutar vatten även ner i greenbunkrarna. Det är lätt att det fördröjer spelet. Vet ni vad som händer när man kliver med nya snygga golfskor i våt sand? Just det, fotspåren! Det är lätt att tappa koncentrationen på spelet när man ser något så vackert.

Det är bara kära hustrun och jag som arbetar i det här sällskapet. De andra är jättetrevliga och roliga att umgås med. Men att vistas bland en massa pensionärer ger ju av förståeliga skäl ingen intellektuell stimulans. Därför ska det bli skönt att kasta sig ut i arbetslivets problemlösande igen.

RSS 2.0