Mitt rum


Mitt rum genomn fönstret mot korridoren (det enda jag har)


Chockartat

Var det att börja jobba igen. Upp kl 04.30 och hemma kl 18. Nu förstår jag varför det var så lätt att vara ledig i fem år. Jag kiommer att vänja mig vid det igen vid årsskiftet det inser jag nu. Sedan är det rätt segt på jobbet också. De flesta har fortfarande semester. Verksamheten går på sparlåga. I måndags höll jag på att somna två gånger framför datorn.

Jag lovade ju tidigare att ni skulle få se mitt rum. Jag lyckades inte fixa bilderna med monstertelefonen så jag tog med min egen i stället. Inte så märkvärdigt som ni ser.

Sedan är det kul att få kommentarer. Synd att de inte är fler. De behöver inte vara snälla.

Själv noterar jag att den galne bagaren i Linköping slagit till igen. Vitlök på fyrkantiga tekakor. Vilket helgerån!

Mitt arbetsrum genom fönstret till korridoren (det enda jag har)


Stora kollapsen

Nja inte min utan svåger Yngves. Tror ni inte att jag mot bättre vetande gav mig på att spela golf igen. På S:t Arild i Skåne, Sverkers hemmabana. Lyckades med möda få ihop 24 p och spela oavgjort med Sverker. Hjälpte inte att jag dammade av skorna ordentligt. Yngve däremot visade upp ett strålande spel. Allt lyckades. 25 p efter nio hål. S och jag var övertygade om att han skulle sänka handikappet. Sedan brast allt. Psyket höll inte. 11 p på sista nio räckte inte. Som det kan gå.
På måndag börjar allvaret igen både för kära hustrun o för mig. Semestrarna är slut. Ett trevligt semesterminne har jag kvar ett tag i alla fall. Jag har importerat 25 fyrkantiga tekakor från Sjöholms bageri i Ängelholm. Smaskens!

Hemma igen

Vad tiden går. Redan haft semester i två veckor. I går plockade vi 5 liter kantareller och ett par lter blåbär. Kantareller äter jag inte men älskar blåbär. I morgon tar lillasyster över landet.

Spelade golf i förgår. Fy fan vad dålig jag är. Fick storstryk av Sverker. Hjälpte inte att damma av skorna. Kenta hade mått om han varit med. Fick ihop 21 poäng varav 11 på tre hål. Då förstår ni hur illa det gick på resten. Ska försöka ge Sverker o Yngve en ny match nu i veckan. Utvecklingen är ju i o f s positiv. 19, 20 o 21 poäng på de senaste tre ronderna men det är ändå bedrövligt.

Mobilt bredband är inte så dumt faktiskt även om det gick långsamt på landet. Ska bli spännande att pröva i Skåne i veckan som kommer. Här hemma är det riktigt snabbt. Så snabbt faktiskt att jag funderar på att säga upp min fasta förbindelse.

Fick just ett sorgligt besked. Älsklingsbarnbarnet Sonja som vi ska besöka i morgon är så febrigt och förkylt att besöket riskerar att bli inställt.

Nu har det kommit

Numera har jag mobilt bredband. Sitter på landet och skriver det här. Har dock inte bestämt om jag ska behålla det än. Även om det är "gratis" så kostar det en slant.
Strålande sol, 24 grader i luften och 20 i vattnet. Gissa om jag badar. I dag kommer Tin o Sverker från Skåne och stannar några dagar. Ska bli roligt. Valdemarsviksoperan i morgon. Orfeus och Euridike ombord på Teaterbåten. Spännande. Nähä måstge bada igen.

PS. Särskit kul att du följer min blogg AnnaLena!


Det gjorde dom inte

Klarade sig alltså. Tänkte väl det. Jag har redan under första semesterveckan fått ett par mail med frågor från arbetskamrater i K-holm. Känns tryggt.

Tycker ni det har regnat i veckan förresten? Hah säger jag bara! Ni skulle ha varit i Bohuslän då hade ni vetat vad regn är. Där regnade det så djävligt att Marstrands fästning sjönk ned i havet. Stormade gjorde det också.

I går och i dag har kära hustrun och jag ägnat oss åt vår carportsvägg. Mycket är gjort men nästan lika mycket är kvar.

P.g.a. ett litet för snabbt avtryckarfinger råkade jag beställa mobilt bredband häromdagen. Ska bli spännande att prova om det fungerar på landet i morgon.

Dom klarar sig

Jag har varit ledig två dagar och ingen har mailat eller hört av sig och undrat hur de ska klara jobbet när jag inte är där? Hur är det möjligt?
Nåväl nu har jag äntligen fått min första riktiga semester på fem år. Första egentliga semesterdagen var i går. Och som det regnade! Det förstärkte verkligen semesterkänslan.

Vi ska byta rutten panel på carporten och i går stod kära hustrun och målade bräder. Skyddad från väta uppifrån men i så hög luftfuktighet att färgen knappt ville torka. I dag ska jag börja spika upp dem mellan regnskurarna.

Med början i morgon ska vi göra en tur västerut och hälsa på lillasyster med familj. De har ett hus vid västerhavet. Där kan man säkert inte bada för vattnet är väl fullt med maneter. Det är skillnad mot Östersjön. Vi hade 25 grader i vattnet i fredags.
 
Till sist några ord om Kenta. Han är en insinuant typ kan ni tro. Ett par dagar efter det att jag lät honom vinna senast skickade han två mail till mig där det stod att det numera är OK för personer i min ålder att spela från "damtee" i gubbagolfen på Bråviken. Jag har uppenbarligen närt en orm vid min barm.

RSS 2.0