Första dagen på jobbet

Oj, oj, oj!
Vilken omställning att börja ett nytt arbete efter att ha varit ledig i fem år. Inte blev det lättare av att sommartiden börjat. Jag gick upp kl. 5 i morse (i förrgår hade klockan bara varit 4) och är ganska mör nu kl 19 på kvällen. Det var dock en fantastisk morgon med strålande sol och ett par grader kallt. Redan strax efter 5 när jag hämtade tidningen och det fortfarande var mörkt hörde jag koltrasten för första gången i år. Härligt!

Till min förvåning upptäckte jag att det var många som var vakna och i rörelse redan strax efter kl 6 på morgonen. Det hade jag hunnit glömma under de lediga åren. Inte visste jag heller att det var så mycket folk som tågpendlar. Sedan var det faktiskt rätt skönt att åka tåg en knapp halvtimme innan jobbet skulle börja.

Efter att ha jobbat en dag så måste jag säga att hittills har min förväntningar uppfyllts mer än väl. Jag kände mig välkommen direkt och det har varit roligt hela dagen.
Min långa erfarenhet inom yrkesområdet gör att jag känner att jag kan delta i diskussioner och ge relevanta synpunkter redan från början. Det är just en av de saker som kännetecknar oss grågossar och pantertanter. Att vi kan gå igång väldigt snabbt. Pirrigheten som jag berättade om i går har gått över helt och hållet.

Det skulle vara roligt om några av er som läser det här vill kommentera inläggen och delge era erfarenheter.

Hälsar
Grågossen Göran Törner

Det är nära nu

I morgon är det dags. Kl 06.55 stiger jag på tåget för att åka till mitt nya jobb. Spännande men för första gången också pirr i magen. Det är ju trots allt 4 år och 11 månader sedan jag lämnade mitt senaste jobb och gick i pension.

Nyss fyllda 66 ska jag alltså börja om. Tänk så härligt att vara utvald och erbjudas ett jobb mitt under den värsta finanskrisen på många år. Det hade jag inte trott. Vi vet ju vilken kraft, kompetens och erfarenhet det finns hos människor i vår ålder. Svårigheten kan vara att få dem som behöver oss att inse det.

För min del hade det här aldrig hänt om inte Lars Bergkvist och hans bemanningsföretag för pensionärer funnits. LTB Kompetens AB (se länk nedan) har sitt säte i Norrköping. Verksamheten sträcker sig även bort mot Linköping och in i södra Sörmland. Han har redan många grågossar och pantertanter registrerade hos sig men har säkert plats för fler.

Tänk så bra det måste vara för en arbetsgivare att med kort varsel kunna få tillgång till den erfarenhet och kompetens vi besitter utan att behöva ta eget arbetsgivaransvar.
Inte är det någon större risk att vi behöver vara föräldralediga heller. Vissa mindre barnbarnskriser kan ju förstås uppstå.

Här är länken till LTB Kompetens AB:  www.senior-kompetens.se

Jobb efter 65

Tänk att vara precis fyllda 66 och få ett erbjudande om arbete i dessa tider. Slutade min anställning i ett statligt verk för fem år sedan. Har levt ett behagligt liv med många fritidssysselsättningar sedan dess. Har dock med tiden tyckt att jag kan, orkar och vill göra mer. Såg en annons om ett bemanningsföretag för pensionärer i Norrköping. Företaget heter LTB Konsult AB. Jag anmälde att jag var intresserad av att ta ett arbete på deltid utan att egentligen tro att det skulle leda till något resultat.

Så fel jag hade. På måndag börjar jag jobba som personalchef. Anställningen kan komma att pågå ett helt år.

Omställningen blir säkert stor. Mer information kommer efter hand.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0